23.11.2024

Піщанська СТГ

Подільський район, Одеська область

Рекомендації щодо запобігання харчових отруєнь

ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАХОДИ

З настанням літа та врахуванням напруженої ситуації унаслідок руйнування Каховської ГЕС підвищується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.

При гострих кишкових інфекційних захворюваннях та харчових отруєннях ефективність профілактичних заходів залежить від рівня гігієнічних знань населення та дотримання гігієнічних правил.

Тому не зайвим буде ще раз нагадати про профілактичні заходи, завдяки яким можна уникнути харчового отруєння та які є досить простими і потребують тільки регулярності та відповідального відношення до власного здоров’я:

  • не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
  • зберігати харчові продукти тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів, зазначених на упаковці та у встановлений виробником термін;
  • не купувати харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • не вживати рибу невідомого походження, а також невідомі гриби, дикорослі ягоди, трави та інші рослини.

Ключові рекомендації щодо запобігання харчових отруєнь зображені в інфографічному матеріалі.

У разі виявлення перших ознак кишкової інфекції (болі в животі, нудота, блювання, пронос, підвищена температура тіла), необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне для здоров’я!

Залишити відповідь