18.10.2024

Піщанська СТГ

Подільський район, Одеська область

Реальні історії «Як завдяки інспектору праці захищено права працівника – Виплачено заборговану при звільненні заробітну плату”

Валентина (ім’я змінено) звернулась до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці за допомогою у вирішенні питання виплати заборгованої заробітної плати при звільненні.

 

Громадянка повідомила, що працювала на Миколаївському хлібзаводі на посаді машиніста тісторобних машин та виконувала свою роботу сумлінно і добросовісно. Коли прийшов час розірвати трудові відносини, Валентина подала заяву про звільнення за власним бажанням. Однак, у день звільнення роботодавець не здійснив повного розрахунку з працівницею, не виплативши всі належні їй суми.

 

На прохання прояснити ситуацію та виплатити належні їй кошти Валентина не отримала жодних чітких відповідей від роботодавця, який й надалі замовчував проблему та не поспішав її вирішувати.

 

Щоб з’ясувати всю ситуацію головний державний інспектор управління інспекційної діяльності у Миколаївській області поспілкувався із керівником підприємства та роз’яснив вимоги законодавства про працю та відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та належних всіх сум при звільнені працівника.

 

Прислухавшись до роз’яснень та порад інспектора, роботодавець визнав свою вину, у зв’язку з чим заборговану заробітну плату та належні суми при звільнені Валентині виплачено в повному обсязі, а також виплачено середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

 

Відтак, завдяки оперативному втручанню інспектора праці порушені трудові права Валентини захищено!

 

Залишити відповідь