20.09.2024

Піщанська СТГ

Подільський район, Одеська область

Як уникнути харчових отруєнь на новорічні свята

Наближається Новий рік. У передсвяткові дні всі зазвичай багато готують, а на саме свято – споживають безліч різноманітних страв. Проте не варто забувати про небезпеку, що криється у неправильному зберіганні страв протягом тривалого часу у неналежних умовах. Це збільшує ризик псування харчових продуктів і, як наслідок, призводить до виникнення харчових отруєнь.

Аби запобігти харчовим отруєнням, необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • не купувати продукти, що швидко псуються або реалізуються без відповідних умов охолодження (ковбаси, кулінарні і кремові вироби);
  • суворо дотримуватись правил особистої гігієни перед приготуванням їжі та її прийомом;
  • вживати лише свіжоприготовлену їжу, салати заправляти безпосередньо перед вживанням;
  • не залишати страви зі святкового столу для споживання на наступні дні, особливо за відсутності холодильника;
  • в холодильнику зберігати страви і продукти в окремих ємностях з кришками, з дотриманням правил товарного сусідства;
  • свіжі овочі та фрукти ретельно промивати проточною водою;
  • для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну фасовану.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутися до закладу охорони здоров’я! Самолікування небезпечне! Бажаємо приємного святкування!

 

                                                                                                                 

                                                               Подільське районне управління

                                                               ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області

Залишити відповідь