20.09.2024

Піщанська СТГ

Подільський район, Одеська область

Оголошення!

1 min read

                                        

        Зараз наша країна переживає важкі часи, часи які без жодного жалю забирають у нас найцінніші речі, можливість насолоджуватися мирним небом, будувати майбутнє та просто жити, руйнується інфраструктура, житлові будинки, а найстрашніше гинуть люди. Та в останні дні, наші рятувальники замість того щоб кинути всі сили на порятунок життів людей, змушені гасити палаючі сухостої.

     Нагадуємо: спалювання сухої трави у воєнний час прирівнюється до диверсій! Оскільки ці дії можуть розглядатись, як обмеження видимості для Збройних сил України та територіальної оборони, а також подання сигналів для армії агресора.  

     Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – Кодекс) за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладення штрафу, за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф у розмірі від 180 (ста вісімдесяти) до 360 (трьохсот шістдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 900 (дев’ятисот) до 1260 (однієї тисячі двохсот шістдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     Відповідно до статті 77  Кодексу, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 90 (дев’яноста) до 270 (двохсот сімдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 270 (двохсот сімдесяти) до 900 (дев’ятисот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Відповідно до статей 241 та 245 Кримінального кодексу України, згідно з якими штрафи за забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами становлять від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.                                                                                                            

     За знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також сухих дикорослих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом штрафи зросли від 5400 до 9000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Виконавчий комітет Піщанської сільської ради

 

 

Залишити відповідь