20.09.2024

Піщанська СТГ

Подільський район, Одеська область

До уваги мешканців Піщанської сільської територіальної громади!

Виконавчими органами Піщанської сільської ради проводиться моніторинг фактичного користування земельними ділянками та наявних власників на земельні ділянки, що знаходяться на території Піщанської сільської територіальної громади.

Відповідно до статей 125, 126 Земельного кодексу України, право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав та оформлюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Без правовстановлюючих документів громадянин не зможе захистити свої права у разі, якщо на його землю хтось претендуватиме.

Тому, просимо Вас у місячний термін звернутися до  сільської ради або місцевого старостату для написання заяви щодо оформлення права власності на земельні ділянки, що знаходяться в межах населеного пункту.

Також, повідомляємо, що земельні ділянки на які не оформлено права власності, фактично є землями комунальної власності, якими згідно ст. 122 Земельного кодексу України, розпоряджаються сільські ради.

 

 

 

Залишити відповідь