19.09.2024

Піщанська СТГ

Подільський район, Одеська область

День визволення сіл Пужайкове  та Савранське Піщанської територіальної громади від німецько – фашистських загарбників

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і визволення сіл Пужайкове  та Савранське Піщанської територіальної громади від німецько – фашистських загарбників. Сьогодні, 23 березня 2021 р., відбулось вшанування пам’яті та покладання квітів, запалення Вічного вогню біля меморіалу загиблим воїнам, у якому взяли участь староста старостинського округу Даліщук Сергій Іванович, працівники структурних підрозділів виконавчого комітету сільської ради, представники підприємств, установ і організацій Пужайківського старостинського округу, учні та вчителі опорного закладу “Пужайківський заклад загальної середньої освіти – заклад дошкільної освіти” Піщанської сільської ради та небайдужі мешканці громади.

Цей день назавжди залишиться для нас затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже не легко в ті вогненні літа.

У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому довелося пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше залишається їх в життєвому строю. Даються в знаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях – сивина. Але вони пам’ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

Шановні ветерани і земляки!

Вітаю з Днем визволення та бажаю миру, міцного здоров’я, достатку, благополуччя, сімейного тепла та злагоди!

З повагою, Піщанський сільський голова, депутатський корпус та виконавчий комітет сільської ради.

Залишити відповідь