19.09.2024

Піщанська СТГ

Подільський район, Одеська область

Служба у справах дітей Піщанської громади нагадуе – ДІТИ – найнезахищеніша  частина суспільства

Останнім часом, як ніколи раніше, моторошні новини про смерть дітей, зникнення, насилля стають більш масовими. Останній випадок на Херсонщині – жахливий, страшний і болючий. Цей біль спонукає службу у справах дітей Піщанської громади раз у раз нагадувати – ДІТИ – найнезахищеніша  частина суспільства, найдорожча, майбутнє нації, яка стає жертвами злочинців як віртуальних так і реальних. Складається враження, що триває неоголошена війна, направлена на знищення, наругу та розтління… Страшно подумати, що може бути далі. Ми, дорослі, батьки, матері, бабусі і дідусі, вчителі, всі оточуючі –  маємо бути, як ніколи, націлені на попередження трагедії, захист, збереження життя наших дітей.

Бажано, щоб дитина була під постійною увагою дорослих, і в школі, і дома, і по дорозі зі школи. Батьки повинні постійно знати, де знаходиться дитина в даний час, чим займається, куди пішла. Спілкуйтеся насамперед і з вчителями, вихователями, тренерами. Кожен з них несе персональну відповідальність на час перебування дитини на занятті, батьки мають знати час початку і  закінчення заняття. Пильність ніколи не заважає. Якщо дитина іде до друзів, в гості, на тренування, на репетицію, тощо, бажано, щоб взаємодія між дорослими, відповідальними за дитиною була дієвою і активною.

Наголосіть дітям, що повертаючись додому, вони були обачними, бажано, щоб діти не залишались наодинці, а, відчуваючи небезпеку, могли покликати на допомогу. Раннє виявлення відсутності дитини, невчасного повернення, може зберегти їй життя, а батькам – спокій.

 

 

 

Залишити відповідь