19.09.2024

Піщанська СТГ

Подільський район, Одеська область

Дорослий вибір

1 min read

 

«Якщо ви вдало виберете працю

і складете в неї всю свою душу,

то щастя саме вас знайде.»

К. Д. Ушинський.

 

      Саме такими чудовими словами можна коротко описати героя нашої статті…

Паламарчук Іван Миколайович звичайна молода людина, але ще з дитячих років знає, що таке труд  та його ціну, так як виховувався у багатодітній сільській родині Балтського району. Далі навчався у Заболотненському ВПУ №31 Вінницької області, де і отримав професію «технік-технолог» та «кухар-кондитер». Мав добрі успіхи у навчанні та відповідні здібності, тому отримав роботу майстром виробничого навчання у даному професійному училищі. Працював наполегливо з захопленням, але сталося безробіття у зв’язку з карантином.

Звернувся за допомогою у працевлаштуванні до Балтської районної філії Одеського обласного центру зайнятості. На запропоноване навчання від служби зайнятості за професією «кухар судновий» відповів згодою, так як даний напрямок відкриває нові творчі можливості та заробітку за улюбленою професією. Після успішного курсу підготовки вдалося отримати від Івана Паламарчука деякі  письмові враження:

«Дуже сподобалося навчання! Особливо запам’яталися викладачі, а саме майстер виробничого навчання Дьомін Григорій Геннадійович,  я розумів все,  про що він нам розповідав, він знаходив підхід до кожного учня з групи, мене вибрали старостою. На виробничому навчанні Григорій Геннадійович навчав нас всіх секретів приготування їжі. Особливо запам’ятав приготування соусів: білий основний, червоний основний, бешамель, валюте, томатний соус, голандез. Ще дуже сподобалося приготування м’ясних страв; порційні напівфабрикати: медальйони, крученики, дрібно-шматкові напівфабрикати: бефстроганов. На перевірочних роботах я готував дрібно-шматкові напівфабрикати бефстроганов з соусом білим основним та картопляним пюре, всім дуже сподобалось.

Ще запам’ятав викладача з предмету устаткування підприємств громадського харчування Волошенюк Тетяну Дмитрівну, вся група полюбила її предмет. Я дізнався багато нового для себе, наприклад як працює гриль апарат та яку шкоду він завдає людині, як працю електрична пательня, яку функцію виконує пароконвектомат, дізнався, що у мікрохвильовій шафі можна не тільки розігрівати страви, а також їх приготувати. Дуже вразили мене навчальні кабінети та лабораторії – все нове сучасне, навчання проводять з допомогою мультимедійних дошок та комп’ютерної техніки.

Мене поселили в гуртожиток на 6 поверх в 602 кімнату, ремонт сучасний, в кімнаті все як в сучасній квартирі, навіть балкон з красивим виглядом на місто, на поверсі дві кухні. Практику проходив в ресторані «TrefBeerHab», там я навчився правильної техніки тримати ніж, працював з грилем, електропательнею, стояв на холодному, гарячому цеху, зараз так і залишився працювати в цьому ресторані.

Через півроку після вивчення англійської мови та проходження правил поведінки на морському судні я почну співпрацювати з морською компанією «Norey» з метою піти в морський рейс.»

Ось так змінюється життя на краще завдяки наполегливості, цілеспрямованості та віри в майбутнє.

Залишити відповідь